Advent Pécs – Gyerekrajzpályázat

Információk

AZ ADVENT PÉCS ÉPÜLETFESTŐ GYEREKRAJZ PÁLYÁZATA

 

Az Advent Pécs és a Zsolnay Fényfesztivál 2021. november 2. és november 19. között épületfestő rajzpályázatot hirdetett, hogy a téli, adventi időszakban is fény, szépség és kreativitás ragyogja be Pécs főterét.

Ezúttal gyerekeket hívtunk alkotásra, hogy egy látványos épületvetítés keretében megmutathassák kreativitásukat, fantáziájukat és ügyességüket.

Az előválogatást követően kategóriánként 30-30 mű jutott a döntőbe. Ezeket a szervezők és a pécsi Vizuál Tipp csapata digitalizálják, majd Advent 2. 3. és 4. hétvégéjén, sötétedés után a pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítik, így a döntős alkotásokat a nagyközönség hatalmas méretben tekinthet meg.

Elbírálás, szavazás

Az épületre kivetített és befotózott alkotásokat ABC sorrendbe rakjuk és galériákba rendezzük.

Minden korosztályban 1-1 művet fogunk díjazni, 1 díjat a közönség, 1 díjat pedig egy szakmai zsűri ítél oda.

Közönségszavazás:

Szavazatok gyűjtésére december 10. 17.00 órától december 20. 17.00 óráig van lehetőség.

Szavazni email regisztrációval, az email cím megerősítése után lehet.  Kategóriánként egy szavazatot lehet leadni.

Eredményhirdetés

Eredményhirdetés december 21-én 17.00 órától lesz (online közvetítjük). További részletek honlapunkon, illetve az Advent Pécs hivatalos Facebook oldalán. A nyertes alkotásokat 2021. december 21-én 18.00 és 20.00 óra között mutatjuk be a vetítés helyszínén. A nyereményeket december 22-tól január 7-ig a Zsolnay Negyed Infopont & Shop-ban lehet átvenni, nyitvatartási időben. Akik nem tudják személyesen átvenni, azoknak január első hetében postázzuk a nyereményét. 

A nyertesek névsorának közzététele

A korcsoportonkénti első helyezett neve december 21-én 18.00 órától az www.adventpecs.hu oldalon, illetve az Advent Pécs Facebook oldalán megtekinthető.

A szakmai zsűri tagjai

Zsűri elnök:

Fekete Valéria,  esztéta, a PTE Művészeti Karának oktatója,  a ZSÖK vizuális művészeti vezetője

További zsűri tagok:

  • Faltisz Alexandra, könyvillusztrátor
  • Fejős Miklós, festőművész, a Pécsi Művészeti Gimnázium tanára, a PTE MK DLA hallgatója
  • Gyenes Zsolt, DLA, médiaművész, a Kaposvári Egyetem tanára
  • Molnár Tamás grafikusművész – a Pécsi Művészeti Gimnázium szakvezető tanára, a PTE MK mesteroktatója

Szerzői és felhasználói jogok

  • A pályázat benyújtója megőrzi a pályamunkák tekintetében a személyhez fűződő szerzői jogait.
  • A pályázat benyújtója a benyújtással korlátozástól mentes felhasználási jogot biztosít a ZSÖK Nkft részére, aki a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, azzal, hogy a felhasználás során köteles a pályázó nevének feltüntetésére.
  • A pályázat benyújtója a benyújtással hozzájárulását adja ahhoz, hogy a ZSÖK Nkft a pályaműről készült reprodukciót elektronikus formában sokszorosítsa, valamint nyilvánosságra hozza, illetőleg megjelentesse, és ennek érdekében a ZSÖK Nkft számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot engedélyez azzal a feltétellel, hogy a ZSÖK Nkft. a pályázó nevét minden megjelenés esetén köteles feltüntetni.

További kérdés esetén írj az alábbi e-mail címre, vagy keresd weboldalunkat:

gyerekrajz@zsn.hu

www.adventpecs.hu